Kategoria: Säätiö

Tommi Toija: Tunteiden arkeologia -näyttely Taidehallissa

Tommi Toijan näyttely Tunteiden arkeologia -näyttely on esillä Taidehallissa 1.6.-6.10.2024.

Hänet tunnetaan etenkin lempeän kapinallisista, ympäristöään suurin silmin ihmettelevistä veistoshahmoista.

Toijan kiehtova ateljee siirretään Taiteilijakoti Lallukasta sellaisenaan Taidehalliin. Yleisö pääsee tutustumaan teosten, työvälineiden ja inspiroivien esineiden täyttämään tilaan, ja ajoittain myös seuraamaan taiteilijan työskentelyä. Näyttelyssä on esillä Toijan uusimpia veistoksia, maalauksia ja piirroksia sekä vanhempia teoksia.

Emma Helle ja Heikki Marila esillä HAMissa

Emma Helteen veistos Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi on esillä HAMin uudessa samaa nimeä kantavassa kokoelmanäyttelyssä. Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi -näyttelyssä pohditaan esittämisen ja näkemisen tapoja. Teokset on ryhmitelty teemallisiin kokonaisuuksiin: Olemus, katse, intiimi, keho sekä asetelma- ja maisema-aiheet. Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi HAMissa 9.2.-29.9.2024.

Kim Simonssonin veistos esillä Pariisissa

Kim Simonssonin veistos Moss People on osana Hey!Ceramics -näyttelyä Halle Saint Pierre:ssä Pariisissa. Hey!Ceramics -näyttely kokoaa yhteen 34 taiteilijaa 13 maasta ja rohkaisee katsojaa katsomaan nykyajan keramiikkaa uudesta näkökulmasta. Näyttely on auki 14.8.2024 saakka.

Tiftö Foundationilta merkittävä lahjoitus HAMille

Suomalaiseen nykytaiteen edistämiseen keskittyvä säätiö Tiftö Foundation on myöntänyt 120 000 euron lahjoituksen HAM Helsingin taidemuseolle. Avustus kohdennetaan vuoden 2025 Helsinki Biennaaliin ja se mahdollistaa yhden taiteilijan teoksen komissioinnin. Avustus on Tiftö Foundationin ensimmäinen lahjoitus museolle.

Kaarina Kaikkosen ”Elämän aalloista” kertovan elokuvan kansainvälinen kantaesitys

Alberto Valtellinan tunnin mittaisen elokuvan Kaarina onde vita camicie kansainvälinen kantaesitys pidetään Cinema Capitolissa, Bergamossa, Italiassa 19. marraskuuta. Elokuva dokumentoi Kaikkosen Elämän aallot teoksen työskentelyprosessia Italian vuoden 2023 kulttuuripääkaupungissa Bergamossa.

Säätiön kokoelma täydentyy

Ola Kolehmaisen valokuvateos Between 3 Spaces, 2004, on liitetty kokoelmaan. Lahjoituksena on myös vastaanotettu Marjatta Tapiolan ja Camilla Vuorenmaan maalaukset, jotka ovat molempien taiteilijoiden ensimmäiset teokset säätiön kokoelmissa.